قرون وسطی - ( چهار دوره‌ای برای تقسیم‌بندی تاریخ اروپا )

ساخت وبلاگ

http://s9.picofile.com/file/8339384568/000008254_20160527.JPG

مربوط به قرون حرف مربوط به وسطی حرف دومین دوره از مربوط به تاریخ حرف تسقیم بندی مربوط به اروپا حرف است. در این دوره مهم ترین اتفاقات مربوط به تاریخ حرف مربوط به اروپا حرف قبل از دوران رنسانس اتفاق می افتد که یعنی از  سال۴۰۰ میلادی تا ۱۴۰۰ میلادی  که شامل (کم رنگ شدن عصر وایکینگ ها ، امپراتوری روم شرقی ، سقوط امپراتوری مقدس روم ، امپراتوری عثمانی ، جنگ های صلیبی ، نظام ارباب و رعیت ، جنگ های صد ساله { جنگ های میان فرانسه و انگلستان } و  پیشرفت مسیحیت است.معمولاً مربوط به قرون حرف مربوط به وسطی حرف را از پایان امپراتوری روم در قرن پنجم میلادی تا سقوط قسطنطنیه توسط دولت عثمانی و پایان امپراتوری روم شرقی (یا بیزانس) در ۱۴۵۳در نظر می‌گیرند.

اهمیت دین در سده میانه

در این دوران مسیحیت به عنوان یک مکتب کلی بر تمام جامعه سیطره انداخته بود و هیچ حرکتی خارج از این مسئله قابل تبیین نیست ،به طوری که دین را نوعی اقتدار همه گیر می دانستند که شامل دخالت در سیاست ، اقتصاد ، جامعه و فرهنگ شده بود و کنترل کامل بر آنها داشت.  ( اولین دوره قدرت گیری مذهب و دین و صورت گیری اولین فساد ها در نقش و به وسیله دین و مذهب به صورت کلی به مربوط به قرون حرف مربوط به وسطی حرف ربط داده می شود ) در قرون وسطی اولیه ، بعد از فروپاشی امپراتوری روم و یونان یا تغییر کیش این نظام‌ها به مسیحیت آرام آرام شاهد تحول در ساختار اجتماعی و اقتصادی زیادی شد. عمده‌ترین و مهم ترین تحول در زیر بنای اقتصادی این جوامع نظام تولیدی مبتنی بر برده‌داری بود که جای خود را به نظام تولید مبتنی بر ارباب و رعیتی یا فئودالیته سپرد. در نظام فئودالیته همانند نظام برده‌داری دو طبقه اجتماعی اصلی در ارتباط با مناسبات تولید نقش تعیین‌کننده دارند.

1 : طبقه فئودال یا زمین‌داران، صاحبان املاک و اراضی، کشتزارها، مزارع، چمنزارها، مرغزارها، شکارگاه‌ها و حتی بیابان‌ها و کوه‌ها که در قالب قلعه‌ها، ده‌ها و قصبه‌های اربابی به عنوان اراضی تحت مالکیت این اشخاص محسوب می‌شوند.

2 : طبقه عظیم و گسترده دهقانان و کشاورزان و همراه با طبقات میانی و واسط دیگر.

در این دوران یک نوع تمایز بین نظام فئودالیته به عنوان نظام سیاسی با نظام کلیسا به عنوان نظام فکری- فرهنگی به چشم می‌خورد. کلیسا و دولت در موازات هم حرکت می‌کنند. گه‌گاه تضادها و همکاری‌هایی بین آن‌ها دیده می‌شود. نظام فئودالیته مربوط به برای حرف تداوم خود نیازمند نوعی عقاید رسمی است تا بتواند به کمک آن ایدئولوژی به توجیه اعمال و رفتار خود پرداخته و اقدامات خود را مشروع سازد؛ بنا مربوط به برای حرف ن در این دوران ارباب دولت، مقامات و اولیاء سیاست متوجه کمک گرفتن از اصحاب کلیسا و روحانیون می‌شوند. یعنی نیاز دارند که پایه‌های فقهی و شرعی این ساختمان فراهم شود. کلیسا نظام سیاسی فئودالیته را تقدیس کرده، پس توده‌ها سر تعظیم فرود می‌آورند.

http://s9.picofile.com/file/8339384542/000006430_20160513.JPG

در قرون وسطی ثانویه این مرزبندی (تفکیک دین و سیاست) از میان برداشته می‌شود. تا پیش از این، این دو طبقه جداگانه بودند و با هم کاری نداشتند. اما با ورود به قرون وسطی میانه کلیسا داعیه سیطره یافتن بر عالم سیاسی را در سر می‌پروراند. به عبارتی دیگر بین دین و سیاست نوعی وحدت ایجاد می‌شود. پاپ‌ها هستند که پادشاهان را تعیین می‌کنند و بر آن‌ها نظارت کامل دارند.

مراحل پایانی قرون وسطی متأخر همراه با ظهور و برآمدن جنبش‌های اجتماعی و سیاسی مختلف همراه است. زمینه‌ها مربوط به برای حرف پیدایش نهضت‌های فکری و علمی و در نهایت سر برآوردن دو سده ۱۴ و ۱۵ میلادی که از آن تحت عنوان دوران نوزایی یاد می‌شود، ایجاد می‌شود. در این دوران دستگاه و نظام فلسفی کلیسا که از قرن ۱۱ شروع شده بود و همچنان تا قرن ۱۷ هم ادامه پیدا کرد یعنی نظام موسوم به اسکولاستیسم که به آیین مدرسی موسوم است مبنای اصلی توجیه و دفاع از حاکمیت و دستگاه دین و دولت محسوب می‌شد. این آیین مبتنی بر آموزه‌های مسیحیت، همراه با گرایش‌های فلسفی افلاطونی، فیثاغورث، آراء رواقیون و نقطه نظرات فلوطین یا نحله نو افلاطونی و دیدگاه‌های سن آگوستین است.

http://s9.picofile.com/file/8339386742/Papa_Clemente_VII_e_limperatore_Carlo_V_a_cavallo_sotto_un_baldacchino_8_de_agosto_de_2018_Museo_degli_affreschi_Giovanni_Battista_Cavalcaselle_Verona_e1536165333222.jpg

پاپ  Clement VII همراه با  Charles V در سپاهیان مقدس روم شرقی

منابع : مربوط به تاریخ حرف قرون وسطی ، ویکی پدیا انگلیسی - ویکی پدیا فارسی

داستان و مطلب های متفاوت ...
ما را در سایت داستان و مطلب های متفاوت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mani-2015o بازدید : 347 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 20:10